Arbetsdag i Klubblokalen klockan 10-16. Vi jobbar, gjuter bly, äter korv och trivs. Alla är välkommna.
Vill du börja fridyka? Då ska du komma till Strandbadets Cafeteria lördagen den 13 oktober klockan 18.00. Vi vill att du är minst 10 år och kan simma 200 meter. Ta med badkläder, allt annat finns att låna. Anmäl dig till Christer Furuberg på telefon 073-979 22 13 eller via mail info@karlskogasdk.se
Vill du fortsätta med fridykning? Den 13 oktober klockan 18.00 börjar Karlskoga Sportdykarklubbs fortsättningskurs. Samling i Strandbadets cafeteria. Anmälan till Joachim Furuberg på telefon 0705-267437
Läs mer om Gubbes dykläger 2012 på:
https://www.karlskogasdk.se/?p=8847
Styrelsen träffas och diskuterar om klubbens verksamhet och aktiviteter.
Har du något som styrelsen vill tar upp kontakta då styrelsen på
Den 9:e december kommer det ordnas ett möte om överdagendyken klockan 16.00. Det främsta målet med mötet är att diskutera hur överdagenverksamheten kan förbättras så att dykandet ökar.
Efter mötet blir det filmvisning av SSDFs förbundsläkare Hans Örnhagen. Filmen handlar om ett gäng motiverade dykare som på 50-talet gjorde i ordning en båt och seglade från Sverige till Röda Havet för att dyka.
Filmen tar ca 1.5 timme och klubben bjuder på kostnaden 50 kronor/person.
Varmt välkomna!
Medlem i KSDK och över helgen Hemvändare!
Som tradition har vi mellandagsbad på Strandbadet.
Nytt är att på Annandagen är det bad mellan kl. 20 och 21.
En avvikelse, från ordinarie 2012 listan, är bad lördag den 22 december.
Inga fridykarkurser denna dag, men kanske överraskning … 😛
Bad tider för övriga dagar:
ONSDAGAR med inträde mellan kl. 19.55 och 20.05
FREDAGAR med inträde mellan kl. 19.30 och 19.45.
LÖRDAGAR med inträde mellan kl. 18.00 och 18.15.
Kontakta den klubbmedlem som för närvarolista, vid bordet mot parkeringen,
på samma plan som kassan.
Förra året satte vi en tradition, att välkomna det nya året med att fridyka året i meter under vattnet! I år blir det tuffare och längre än förra året så vi hoppas att du kan hjälpa oss att lyckas…
citerar förra året:
…damma av pepparkakssmulorna från fenor och cyklop, gammal som nyfödd, apneist som motionär/maskindykare, kom till Strandbadet och fridyk in det nya året med ett djupt andetag och några sköna längddyk medan du mediterar över målsättningar för 2013!
Du har väl inte glömt att den mest intressanta delen av livet ligger framför dig?
I så fall är detta en påminnelse!
För de som vill ta del inleder vi med gemensam uppvärmning och avslutar med färsk frukt vid kanten!
Dag: Onsdagen den 26 december 2012
Tid: 2000 – 2200
Picknick: Fruktsallad och mörk choklad kommer finnas
Anmälan: maila cecarr@telia.com eller bara dyk upp!
Välkommen!
/Carl-Philippe & Christer
KSDK
PS. Nedan exempel på vår lärare och inspiratör Sebastian Näslunds inställning till fridykning som betonar den personliga motivationen och ökad självkännedom som viktiga vägar till utveckling:
”Hur kan man inte vara intresserad av vatten när det finns så mycket av det?
De vill göra något som griper tag i dem på alla plan, utmanar hela deras personlighet.
De har sökt något som innehåller en naturupplevelse och som har en dos äventyrlighet.
De har en dragning till vatten (och ibland t o m en rädsla som de vill gå emot). Ofta en fascination av djurlivet under ytan.
De känner att fridykning är en sysselsättning som kräver mental närvaro och som inte handlar om att bli snabbare starkare, utan om att slappna av och känna efter. Havet och andhållning både kräver, och med tiden ger oss allt detta. Och den bästa gåvan efter en bättre kroppsuppfattning är hälsa. När du börjar intressera dig för syret i din kropp, är ett hälsosammare liv ett naturligt steg.
Det finns frihet i vattnet, samtidigt som det begränsar, men det är just begränsningarna som utmanar oss och får oss att växa. Och att lära sig hålla andan, ger fantastiska bi- effekter som berikar alla aspekter av ditt liv. Ingen är född till att bli bra fridykare, det krävs inga speciella lungor, det handlar om träning, i början enkla tricks som tar dig längre än du trodde, senare smart träning som fokuserar på just din svaga länk. Vi är alla olika, att möta havet och den egna kroppen enligt standardiserad utbildning kan vara ineffektivt och minska lusten.” (not: jag har markerat det sista citatet från Sebastian eftersom jag finner kommentaren intressant och relevant, vilken jag tolkar som att man i träningen för att utveckla sin mästerlighet i fridykning behöver vara lyhörd och flexibel både som utövare och tränare, i att följa motivationen och utgå från att varje utövare behöver behandlas olika för att utvecklas. Själv tror jag att det är giltigt för verksamheter även utanför fridykningen /Carl-Philippe) DS.