26 April är det dags för kursdyk i Uskavi. Perfekt tillfälle för avrostningsdyk!
Avresa 8.00 från klubblokalen.
Välkomna!
26 April är det dags för kursdyk i Uskavi. Perfekt tillfälle för avrostningsdyk!
Avresa 8.00 från klubblokalen.
Välkomna!
Välkommen till en helg av träning, ekologisk mat, inspiration och möten med andra som gillar känslan under vatten. Oavsett om du fridyker för att sätta rekord, personlig utveckling eller att du vill känna dig som en delfin så är det här ett tillfälle för dig! Det första passet på fredagen blir ett soft med nedsläckt bassäng och lugn musk och på söndag avslutar vi med en officiell tävling.
I samråd med Sebastian Näslund och Peter Boivie har vi gjort ett program som vill ge träning som får dig att utvecklas och möjlighet att tävla. Mellan passen finns inspiration, nyheter och tid att lära känna andra fridykare.
Festivalen vänder sig till alla som vill öka sin förmåga, som är intresserade av fridykarnyheter och gillar att lära med andra. För deltagare under 18 år gäller att ansvarig ungdomsledare medföljer.
Vi välkomnar er som vill visa upp nya produkter, konstverk, effektiva övningar, eller sprida kunskap om exempelvis forsning kring fridykarfysiologi eller havsmijön, både tid och plats finns för er.
Träningen sker i Strandbadet Karlskoga som vi disponerar under helgen. Där finns två bassänger som är 25 meter långa med totalt 11 banor, varav en bassäng har djup del.
I priset 1800 kr ingår mat & boende i vandrarhemstandard. Anmälan sker via fridykfestival@gmail.com eller genom att fråga direkt på vår facebooksida!
https://www.facebook.com/fridykfestival
Schema
Fredag 2/5
Från kl 14 Incheckning vid boende
18.00 – Invigning, schema, presentation av varandra
18.30 – Övningar från stolen, andning, koncentration, närvaro
19.00 – Rast, stolar bort, mjukisbrallor på.
19.15 – Yoga med Sebastian Näslund
20.00 – Mat på bassängkanten
21.00 – Egen träning i nedsläckt pool med lugn musik.
21.30 – Möjlighet till gemensamma poollekar – Sebastian.
Svarta masken – inget ljus i poolen
Maternation – grund pool 1meter djup
Team static
Evighetsstafett
22.30 – Bastun varm
23:30 Badhuset låses
Lördag
8.00 Gympa, högpuls + stretch och avslappning + andhållning med Sebastian
9.00 Sen frukost
10.00 Yoga
11.00 Inneträning med Sebastian eller egen rekreation
12.00 Lunch
13.00 Inneträning med Sebastian eller egen rekreation
Till badhuset för träningspass alternativt ta del av nyheter & produkter via utställare:
14.00 Viktning
14:30 Maxning
15.00 CO2 träning/teknik träning
16.00 Hård träning
17.00 Upp ur bassängen
18.00 Brasa och grillning vid Näset
Söndag
8.00 – Yoga med Sebastian
9.00 Frukost för funktionärer
9.00 – Badhuset/Uppvärmning inför tävling
10.00 Official top Sebastian/Peter dömer.
12 – 13 Lunch
13.00 Föreläsning (psykologi, prestation, välmående)
14.00 Rast
14.15 Paneldiskussion om allt inom fridykning och hur göra nästa års festival
15:00 Avslutning
Välkommen!
Sebastian, Malin, Christer, Carl-Philippe, Jessica, Peter och hela Karlskoga Sportdykarklubb
På lördag är det dags för en utfärd till Uskavi. Samling och avfärd kl 11.30 vid klubblokalen. Två dyk planeras, dagsdyk och kvällsdyk (2**).
Klubben bjuder på korv så anmäl dig till Jocke senast på fredag.
Om man aldrig har upplevt hummerfisket kan det vara svårt att föreställa sig hur otroligt många människor som är ute till havs för att pröva lyckan. På torsdag 19.30 sänder SVT en film om denna lite säregna händelse som är en given tradition för alla invigna och som utgör en turistattraktion med stigande omsättning år för år.
Hummerfisket engagerar mängder av människor och det är mer folk i skärgården vid hummerfiskepremiären än under midsommar. I filmen möter du fritidsfiskare, yrkesfiskare, fiskeribiologer och sjöräddningen och får en inblick hur fisket fungerar och vad hummern är för djur.
Filmen är gjord av Niklas Allestig och alla undervattensscenerna är filmade av dykarna.nu medlemmen tillika SSDF:aren Peter Segerdahl. Garanterat fritt från recept!
Den 10:e oktober klockan 18.30 håller KSDK årsmöte på Strandkanten, Karlskoga. Kallelse mailas eller postas till alla medlemmar och anslås härmed även här.
Efter årsmötet erbjuds sällskapet en filébuffet á 99 kronor. Senast den 3 oktober vill Joakim Larsson, 070-4935384, joakim.larsson23@tele2.se veta vilka som önskar ta del av buffén.
Välkomna!
Nu kör de igång igen! Onsdagar, Fredagar och Lördagar har vi bokat Strandbadet med start den 11 september. Testa utrustning, simma, fika, bada bastu – du får göra (nästan) vad du vill.
För aktuella datum kolla i kalendern
<klicka på länken för att komma till kalender> och välj kategori “Tider Badhuset”
Varmt välkomna!
Lördag den 12 oktober startar både nybörjar- och fortsättningskurserna i fridykning. Samling 18.oo i Strandbadets kafeteria. Nya som gamla dykare hälsas välkomna!
Så här i mareldstider kan man ju undra lite hur de lyser. Egentligen. Mareldstider är det visserligen året runt, men vi upplever det oftast under sommaren.
Forskare har nu kartlagt den sista saknade länken (enzymet) i gåtan hur detta 400 miljoner år gamla fenomen uppstår.
Och mer spännande fakta om bioluminicens här
Missa inte filmen om expedition Bjurälven! Planer och diskussioner om att få hit föreläsare från projektet finns, tills dess får vi nöja oss med den här jättefina filmen.
http://www.svtplay.se/video/1276508/den-osynliga-alven
För den som är intresserad av grottdykning “light” rekommenderas Dykmagasinets utfärd till Tuna Hästberg. Inget gruvcert behövs.
Mer info här: http://www.dykmagasinet.se/site/aventyrsgruvan-tuna-hastberg/
KSDK är inbjudna till Karlstad Sportdykarklubbs långhelg 6-9 juni på Tjärnö/Lökholmen.
För mer info se bifogad PDF.
Det kan aldrig bli för mycket dykning, speciellt inte på värmländska 🙂
Var: Lysekil vid Gullmarsfjorden
När: 20130531 – 20130602 Avresa fredag 9.00, samling vid klubblokalen, hemresa söndag 15.00. När vi kommer fram på fredagen går vi till Havets Hus. De stänger 16.00 därför måste vi åka tidigare i år.
Kostnad: 500 kronor vilket inkluderar boende, mat och båtkostnad. Tillkommer gör transport och inträde till Havets Hus (100 kr för vuxen, 70 kr 13 – 17 år och 50 kronor 5 – 12 år).
Övernattning i sovsal på fritidsgård. Medtag sängkläder. Vi behöver hjälp med transport så föräldrar som kan köra ombeds vänligen kontakta kursledare Christer.
Utprovning av dräkter måndag 27 maj 18.30 i klubblokalen.
Anmälan och info: Christer Furuberg 073 979 22 13 0550 126 98.
Välkommen!
Missa inte att SM i fensimning avgörs i Örebro om ett par veckor! All info hittar du här i länken men glöm inte att sista anmälningsdag är 7 mars! Så snabba ryck!
När längtan till havet vinner över skidåkning finns det bara en sak att göra.. Med kort varsel bestämdes en tur till Lunneviken norr om Strömstad, en känd och populär dykplats. Att det är kallt att dyka på vintern i Sverige kommer ju inte som en överraskning. Men det finns olika nyanser av kallt. Av de ljumma åtta grader jag hört talas om från Son lite längre norrut förra helgen fanns inte ett spår. Inte det minsta. Isblock drev omkring, stränder och klippor täckta av tjock is och snö. Med facit i handen var det 0-1 grader ner till 15 meter. Ingen fick någon angivelse om mer än fyra grader. Lite väl kallt även för luttrade nordbor. Men så vackert. Och vilken sikt! 15 meter uppskattningsvis. Och massa spännande att se. Vintern är verkligen en fantastiskt tid för dykning! Lunneviken kommer få fler besök i framtiden. Och om några veckor kommer det inte vara frostgrader i havet.
Några bilder från dyken tagna av och publicerade med tillstånd från Michael Lundin.
Håll till godo!
Onsdag 2 januari kan du passa på att fullfölja eventuella nyårslöften då Strandbadet är bokat 20.00 – 21.00. Om du klarat dig undan löften om bättring kan ju alltid bastun locka.
Välkomna!
Förra året satte vi en tradition, att välkomna det nya året med att fridyka året i meter under vattnet! I år blir det tuffare och längre än förra året så vi hoppas att du kan hjälpa oss att lyckas…
Tillagt 2013-01-01: Vi gjorde det igen!
citerar förra året:
…damma av pepparkakssmulorna från fenor och cyklop, gammal som nyfödd, apneist som motionär/maskindykare, kom till Strandbadet och fridyk in det nya året med ett djupt andetag och några sköna längddyk medan du mediterar över målsättningar för 2013!
Du har väl inte glömt att den mest intressanta delen av livet ligger framför dig?
I så fall är detta en påminnelse!
För de som vill ta del inleder vi med gemensam uppvärmning och avslutar med färsk frukt vid kanten!
Dag: Onsdagen den 26 december 2012
Tid: 2000 – 2200
Picknick: Fruktsallad och mörk choklad kommer finnas
Anmälan: maila cecarr@telia.com eller bara dyk upp!
Välkommen!
/Carl-Philippe & Christer
KSDK
PS. Nedan exempel på vår lärare och inspiratör Sebastian Näslunds inställning till fridykning som betonar den personliga motivationen och ökad självkännedom som viktiga vägar till utveckling:
”Hur kan man inte vara intresserad av vatten när det finns så mycket av det?
De vill göra något som griper tag i dem på alla plan, utmanar hela deras personlighet.
De har sökt något som innehåller en naturupplevelse och som har en dos äventyrlighet.
De har en dragning till vatten (och ibland t o m en rädsla som de vill gå emot). Ofta en fascination av djurlivet under ytan.
De känner att fridykning är en sysselsättning som kräver mental närvaro och som inte handlar om att bli snabbare starkare, utan om att slappna av och känna efter. Havet och andhållning både kräver, och med tiden ger oss allt detta. Och den bästa gåvan efter en bättre kroppsuppfattning är hälsa. När du börjar intressera dig för syret i din kropp, är ett hälsosammare liv ett naturligt steg.
Det finns frihet i vattnet, samtidigt som det begränsar, men det är just begränsningarna som utmanar oss och får oss att växa. Och att lära sig hålla andan, ger fantastiska bi- effekter som berikar alla aspekter av ditt liv. Ingen är född till att bli bra fridykare, det krävs inga speciella lungor, det handlar om träning, i början enkla tricks som tar dig längre än du trodde, senare smart träning som fokuserar på just din svaga länk. Vi är alla olika, att möta havet och den egna kroppen enligt standardiserad utbildning kan vara ineffektivt och minska lusten.” (not: jag har markerat det sista citatet från Sebastian eftersom jag finner kommentaren intressant och relevant, vilken jag tolkar som att man i träningen för att utveckla sin mästerlighet i fridykning behöver vara lyhörd och flexibel både som utövare och tränare, i att följa motivationen och utgå från att varje utövare behöver behandlas olika för att utvecklas. Själv tror jag att det är giltigt för verksamheter även utanför fridykningen /Carl-Philippe) DS.